Cukiernia Warszawa

img_9549jarosław dyniewicz magda gesslertort na urodziny maryli rodowicz

Cukiernictwem zająłem się przez przypadek. Po 18 latach pracy w telewizji i filmie szukałem nowego pomysłu na siebie. Jakieś 5 lat temu oglądałem w TV program o znanej cukierni w Londynie, która przygotowywała torty m.in dla Madonny, spodobało mi się to i postanowiłem spróbować swoich sił w tym temacie. Zamówiłem przez internet kilka książek, lukier plastyczny, wykrawaczki do ciastek i tak zaczęła się moja przygoda ze słodyczami.

Z biegiem czasu zaczęła ona przekształcać się w mój zawód i kiedy odszedłem z telewizji stała się moim głównym zajęciem, by w końcu stać się moją pasją.

Wszystkiego nauczyłem się zupełnie sam z książek i internetu, nigdy nie byłem na żadnym szkoleniu.

 

Lubie proces kreacji, wymyślania wyglądu tortu, a najlepsze efekty uzyskuję kiedy mam pozostawioną zupełnie wolną rękę co do jego wyglądu.

Śledzę najnowsze trendy sztuki cukierniczej i wprowadzam je na polski rynek.

 

Jestem poszukiwaczem smaku. Lubię smak i starannie dobieram jego różne kombinacje w swoich wypiekach. Od dzieciństwa gotowałem, chociaż torty i słodycze robiłem rzadko. W moim sklepie próżno szukać tego, co jest dostępne w innych polskich cukierniach, torty są robione na zamówienie. Chcę zaprezentować klientom coś nowego, oryginalnego, niepowtarzalnego pod każdym względem, trochę innego niż to co proponują cukiernie w Warszawie.

Moja cukiernia nie przypomina typowej dużej cukierni „przemysłowej”. Jest to jednoosobowa manufaktura z osobistym podejściem do klienta.

 

Jarosław Dyniewicz

 

 

 

 

Pin It on Pinterest

Share This