516163163 godziny pracy: Wt - So 10-17
Zaznacz stronę
aletort brownie 2880x2304 kopia scaled

 

 

Składniki:
– 340g masła niesolonego
– 360g czekolady gorzkiej 60%
– 6 jaj w temperaturze pokojowej
– 3 szklanki/575g cukru
– 1 łyżeczka soli 5g
– 1 łyżka czystego ekstraktu waniliowego 15g
– 112g mąki pszennej
– 119g kakao

Sposób wykonania:

1. Rozgrzej piekarnik do temperatury 170-180 stopni Celsjusza.
2. Przygotuj prostokątną blachę o wymiarach 30x40 cm i wyłóż ją papierem do pieczenia.
3. W misce w kąpieli wodnej na najmniejszym gazie rozpuść powoli kawałki masła i czekoladę do gładkiej
   konsystencji. Wyłącz gaz, ale pozostaw miskę na p 

Ivermectin i Danmark, uden recept">

alniku. 4. Używając miksera delikatnie ubij jajka w dużej misce do mieszania. Dodaj cukier i sól do ubitych do jajek i mieszaj do momentu połączenia na wolnych obrotach. Wlewaj powoli rozpuszczoną czekoladę z masłem do momentu połączenia. Dodaj wanilię. 5. Przesiej mąkę i kakao do małej miski; wymieszaj razem do połączenia składników. Dodawaj stopniowo łyżką suche składniki do wymieszanych jajek i czekolady ciągle mieszając. Wylej ciasto do przygotowanej blachy i rozprowadź równomiernie za pomocą szpachelki. Piecz przez 34 minuty lub do suchego patyczka. 6. Upieczone brownie wyjmij z piekarnika, schłodź do temperatury pokojowe, a następnie w lodówce. 7. Udekoruj cukrem pudrem przy pomocy szablonu. Krótki filmik jak przygotować brownie znajdziesz tutaj:>>